Anti-Aging: Rimpelmoeder – wondermiddel of sprookjesstof? STERN.

Creams, Botox, lasers: het geneesmiddel heeft veel te bieden tegen rimpels. Veel mensen willen er immers jong, mooi en glad uitzien. Sommige methoden tegen de tekenen van de tijd zijn echter zelfs gevaarlijk.

Botox is een van de bekendste rimpelkwaliteiten. Artsen injecteren het gif in de spieren van het gezicht om het stil te houden.

Jaar na jaar besteden de Duitsers vele miljoenen euro's om de tekenen van veroudering uit te roeien. Ze crème en schil, kunnen worden ingespoten, behandeld met lasers of zelfs door de plastisch chirurg worden opgetrokken om langer jong te lijken.

Maar zelfs de veel geadverteerde anti-verouderingscrèmes laten zien dat er geen wondermiddel voor rimpels bestaat. De meeste stoffen die bedoeld zijn om het gezicht glad te maken dringen niet door in de diepe lagen van de huid, waar rimpels verschijnen. U bereikt alleen de opperhuid, sommige zelfs de onderliggende huid. Je kunt het gezicht immers af en toe gladder en voller laten lijken.

Hyaluronzuur bereikt dit door een luchtdoorlatende laag op de huid te vormen die vocht bindt. Hierdoor zwelt de huid licht aan en heeft een gladde werking. Collageen bedekt ook het huidoppervlak met een film die kleine rimpels tijdelijk kan aantrekken wanneer het droogt. Collageen zorgt er ook voor dat de huid gladder lijkt.

Deskundigen geloven dat huidverzorgingsproducten de veroudering van de huid op zijn best kunnen vertragen - maar ze kunnen bestaande rimpels nauwelijks elimineren. En huidverzorging alleen kan rimpels niet voorkomen. Een gezonde levensstijl is vooral belangrijk. Dit omvat een vitaminerijk dieet en voldoende slaap, weinig alcohol en stress - en onder geen beding overmatig zonnebaden en sigaretten.

De werkelijke oorzaak van huidveroudering is lang onderschat: tegenwoordig gaan onderzoekers ervan uit dat tot 80 procent van de verouderende tekenen in het gezicht door zonlicht worden veroorzaakt. De UV-B stralen zijn voornamelijk verantwoordelijk voor zonnebrand; de UV-A stralen van licht dringen het bindweefsel binnen en beschadigen de cellen die collageen produceren. Deze stof geeft de huid stevigheid.

UV-A stralen zorgen ervoor dat het lichaam vaker collageen afbreekt. De elastische vezels krimpen en klemmen snel samen, de huid verliest haar elasticiteit. Diepe groeven ontwikkelen zich. UV-bescherming is daarom de meest effectieve manier om rimpels te voorkomen van alle ingrediënten die fabrikanten mengen in huidverzorgingscrèmes.

Voor veel additieven in huidverzorgingscrèmes is er nog steeds geen wetenschappelijk bewijs dat ze daadwerkelijk helpen tegen rimpels. Sommige stoffen zijn echter vrij goed bestudeerd en onderzoekers hebben kunnen aantonen dat ze de huid steviger maken. De belangrijkste ingrediënten zijn

Er zijn veel verschillende stoffen die door gespecialiseerde dermatologen worden gebruikt om rimpels te spuiten. In het algemeen kan de injectieplaats na elke injectie rood en gezwollen worden. Soms is er een blauwe plek. En sommige stoffen kunnen allergieën veroorzaken. De meest voorkomende actieve bestanddelen zijn

Sommige stoffen die tegen rimpels worden geïnjecteerd, kunnen niet opnieuw door het lichaam worden afgebroken. Hieronder vallen voornamelijk siliconen, acrylaat en polyurethaan. Eenmaal ingespoten blijven ze voor altijd in de huid. Aangezien deze zogenaamde permanente implantaten kunnen wegglijden, allergieën veroorzaken of klonters vormen, adviseert de Vereniging voor Esthetische chirurgie in Duitsland (GÄCD) tegen deze rimpelvullers. Een andere reden is dat het permanente vulmateriaal niet geschikt is: het subcutane weefsel verliest door de jaren heen vetweefsel. Het maakt het gezicht er anders uitzien. Permanente rimpel replenishers, echter, niet aan te passen aan de veranderde gelaatstrekken. Daarom kunnen ze na verloop van tijd zichtbaar worden en uit het gezicht steken.

In de zogenaamde laserhuid, een soort rimpelbehandeling met een laser, verdampt de energiestraal de bovenste huidlagen. Dit versterkt de huid omdat het de cellen stimuleert om nieuw collageen te vormen. Bovendien kan de huid meer water binden. Diepe rimpels worden gladder, kleine rimpels verdwijnen zelfs helemaal.

Laseren is een ernstige ingreep: u wordt plaatselijk verdoofd of krijgt een algehele verdoving. Daarnaast zal de behandeling ook uw huid pijn doen en zeer gevoelig maken voor ontstekingen. Om te voorkomen dat kiemen in de huid binnendringen en om littekens te voorkomen, moet de huid in het begin zeer zorgvuldig worden verzorgd en regelmatig door een arts worden gecontroleerd. Na het opduiken van de laserhuid duurt het twee tot drie weken om de huid te genezen. Daarna wordt het nog eens zes tot twaalf weken rood gekleurd, zodat artsen aanraden een dekkende make-up aan te brengen en de zon te vermijden. Als u allergische huidaandoeningen, pigmentafwijkingen, neurodermatitis of zelfs zeer gevoelige huid heeft, neem dan contact met ons op voor advies of deze methode echt voor u geschikt is.

De chemische schil veeg

Collamask

£78 £39

Order today to save £39 and receive free shipping and a satisfaction guarantee.

Tomorrow the promotion will be over.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *